Shakespeare in Harmony (7 en 8 maart 2020)

Beheerder WilskrachtConcerten, HOW

Het Harmonieorkest is zich druk aan het voorbereiden op een uniek project: een crossover-voorstelling op basis van de tragedie van King Lear van William Shakespeare, waarbij toneel en muziek worden gecombineerd en elkaar versterken.

De acteurs

Inmiddels zijn er twee repetitiedagen geweest, de laatste op de concertlocatie zelf. Acteurs en musici hebben samen de voorstelling verder voorbereid, het geluid is getest en met veel moeite is alles op een podium gepast.

De muziek is speciaal geschreven door dirigent Jurgen van Groningen Schinkel. Elke scene heeft zijn eigen ‘soundtrack’, die precies moet aansluiten op wat er op het toneel gebeurt. Zo hebben alle personages hun eigen muziekthema, dat terugkomt als ze centraal staan in het verhaal. Voor de acteurs is de uitdaging dan ook om hun spel af te stemmen op het tempo van de muziek.

De kleding van de acteurs is met veel liefde en inzet gemaakt door twee leden van het orkest. Het toneel wordt gedeeld door acteurs en muzikanten, waarbij de voorstelling echt samen gemaakt wordt.

Er is een aparte pagina met nog veel meer informatie over dit project. De agenda heeft ook de links naar de kaartverkoop. En er wordt natuurlijk op Facebook regelmatig gepost.

Alle foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Ivar Elstrodt.