Kerst 2019

Beheerder WilskrachtConcerten, Ensembles, HOW, KSO

Kerst

Elk jaar rond deze tijd is het kerstconcert van Scholen in de Kunst. Ook het Keistedelijk Opleidingsorkest, met diverse Wilskrachtleden, presenteert zichzelf hier. In de agenda vind je alle gegevens.

Het KSO heeft een druk programma: eerder op die dag spelen ze in de hal van de Pathé-bioscoop op het Eemplein. De tijd tussen beide optredens gebruiken ze om samen pannenkoeken te bakken!

Het Harmonieorkest speelt een week later op het Lieve Vrouweplein, onder de toren. Dit is het eindpunt van de tweede editie van de Lichtjestocht. Net zoals vorig jaar staat het HOW bij het eindpunt om de deelnemers muzikaal te verwelkomen.

In kleinere bezetting, met zowel muzikanten uit het Harmonieorkest en het Regionaal Concertorkest, wordt de kerstviering van basisschool De Vlindervallei muzikaal begeleid. Net zoals vorig jaar worden er kerstliedjes gespeeld die aansluiten bij het kerstverhaal dat verteld wordt.

De Lichtjestocht en het optreden van het KSO in de bioscoop zijn gratis te bezoeken. Voor het Scholen in de Kunst-kerstconcert moet je een kaartje kopen. De kerstviering is alleen voor de leerlingen toegankelijk.