Jubileumconcert 100 jaar Wilskracht

adminConcerten

Van Kei tot Koppel, 100 jaar muziek in Amersfoort

Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar nu hebben we goede hoop dat het door kan gaan: ons jubileumconcert!

Zonder Amersfoort geen Wilskracht en, zo vinden wij, zonder Wilskracht geen Amersfoort. De afgelopen eeuw gingen de stad en de vereniging hand in hand. Daarom is het concert niet alleen een ode aan de vereniging maar ook aan de Keistad.

In de muziek van het Harmonie-orkest Wilskracht (HOW) wordt het verhaal van de Amersfoortse kei verteld. De kei werd in 1661 in een gekke bui door 400 enthousiaste Amersfoorters naar de Varkensmarkt getrokken. Toen men zich daar later over schaamde werd de kei enige tijd begraven. Echter, in 1903 werd de kei weer opgegraven en kreeg haar huidige prominente plek langs de stadsring. In de muziek die het HOW ten gehore brengt, wordt deze  geschiedenis muzikaal verteld. Ook leerlingmuzikanten van Wilskracht zullen een bijdrage  aan  leveren.

De muziek van het Regionaal Concertorkest Wilskracht (RCOW) beschrijft het historische karakter en huidige levendigheid van de stad. De statige gebouwen, de oude straatjes, de koppelpoort … als je je ogen een beetje dichtknijpt en je de juiste muziek hoort is het niet moeilijk je te wanen in het Amersfoort van een paar eeuwen terug. Maar als je de klanken van het swingende Light Walk en het energieke Tico Tico hoort, ben je in no time weer op een van de zomerse festivals, zoals Amersfoort Jazz of Dias Latinos. Die energie en vrolijkheid gaan ook over de toekomst die we positief tegemoet zien: Op naar de volgende 100 jaar Wilskracht!

MAAR … ER IS MEER! Onze muziek gaat hand in hand met de kunsten van de Zandprinses. Waar de muzikanten u in vervoering brengen met hun klanken, neem zij u mee in haar spel van zand en licht en tovert beelden waaraan geen ontsnappen mogelijk is.

Het concert vindt plaats op zaterdag 19 maart 2022 in de AFAS zaal van Flint in Amersfoort. De zaal gaat open om 19.45 uur (Flint zelf is vanaf 19.30 uur open). Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. Tussendoor is er een pauze.

Bestel hier uw kaarten!

Corona aspecten:
Helaas is Corona de wereld nog niet uit en kunnen we niet voorspellen welke regels de komende tijd gelden. Als er meer zitplaatsen beschikbaar komen passen we het aantal beschikbare kaarten daarop aan. Mochten het er onverhoopt minder worden, dan geven we kaarten uit op volgorde van aanmelding en krijgen degenen die we niet kunnen toelaten hun geld terug.

Let op: Op dit moment moet u voor een bezoek aan Flint een geldige QR code  + ID kunnen tonen!