Amersfoort Centraal!

adminConcerten, HOW

Amersfoort Centraal! is het thema van een voorstelling waarin de dynamiek van een treinstation gecombineerd wordt met de persoonlijke lotgevallen van reizigers. Het treinstation is het knooppunt van waaruit reizen naar verschillende bestemmingen kunnen worden gemaakt en geldt als metafoor voor de keuzes die mensen maken op weg naar hun eigen bestemming.

Beoogd wordt om met behulp van een Harmonie orkest en dansers een veelzijdig beeld te schetsen van het “knooppunt”. Op één podium vormen de muzikanten het decor waarbinnen de dansers zich bewegen, dans en muziek vormen één geheel. Spectaculair zijn de duetten tussen danser en muzikant!

De compositie én de choreografie voor deze voorstelling zijn nieuw en zijn geschreven in samenwerking met de danseres en muzikanten.

De voorstellingen wordt uitgevoerd door het Harmonieorkest (55 amateur muzikanten) en een project dans ensemble van 10 jeugdige dansers tot maximaal 18 jaar. De dansers worden geselecteerd uit leerlingen van het Voortgezet Onderwijs die dans als hoofdvak hebben gekozen.

De middagvoorstelling start om 15.00 uur en de avondvoorstelling om 20.00 uur en vindt plaats in het ICOONtheater.
U kunt uw kaartjes hier kopen.

Projectleiding

Dirigent en componist: Jurgen van Groningen Schinkel

Dansdocent/choreografie: Silvie Looij

Projectleider: Steven van Rheenen (Harmonieorkest Wilskracht)