Het Regionaal Concertorkest is een orkest met enthousiaste muzikanten en speelt op een hoog amateurniveau. Dit symfonisch blaasorkest telt ruim zestig enthousiaste muzikanten uit Amersfoort en omgeving. De kracht van het orkest is de geweldige muzikale veelzijdigheid. De RCOW-leden gaan voor de muziek en zijn ambitieus: het niveau van het orkest is hoog. Het orkest staat onder leiding van Jos Pommer en geeft zo’n vijf concerten per jaar.

Om mee te kunnen spelen in het RCOW wordt, afhankelijk van je instrument en je ervaring, minimaal HaFaBra C-niveau geëist. Enkele secties zijn nog onderbezet. Voor andere secties is er juist een wachtlijst.

Het RCOW heeft elke woensdagavond repetitie van 20:00 tot 22:15 uur in de Michaëlschool.

Vacatures:
– Drummer
– Hoorns


Jos Pommer

Jos Pommer is per augustus 2016 de nieuwe dirigent van het RCOW. Jos is een oude bekende van Wilskracht. Hij was de dirigent van Wilskracht tot het moment dat hij de overstap maakte naar de luchtmachtkapel.

Jos is tot aan zijn pensioen 22 jaar chef-dirigent geweest van de luchtmachtkapel en hij heeft zich beziggehouden met de beleidsvorming in de militaire professionele muziek.

Jos Pommer componeert en arrangeert en verzorgt gastdirecties bij diverse Nederlandse beroepsorkesten.