Het Regionaal Concertorkest is een orkest met enthousiaste muzikanten en speelt op een hoog amateurniveau. Dit symfonisch blaasorkest telt ruim zestig enthousiaste muzikanten uit Amersfoort en omgeving. De kracht van het orkest is de geweldige muzikale veelzijdigheid. De RCOW-leden gaan voor de muziek en zijn ambitieus: het niveau van het orkest is hoog. Het orkest staat momenteel onder leiding van dirigent Geert Schrijvers en geeft zo’n vijf concerten per jaar.

Om mee te kunnen spelen in het RCOW wordt, afhankelijk van je instrument en je ervaring, minimaal HaFaBra C-niveau geëist. Enkele secties zijn nog onderbezet. Voor andere secties is er juist een wachtlijst.

Het RCOW heeft elke woensdagavond repetitie van 20:00 tot 22:15 uur in de Michaëlschool.

Vacatures:
– Drummer
– Hoorns

Geert Schrijvers

Geert Schrijvers is geboren in 1971. Na de middelbare school studeerde hij klarinet aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. In 1998 volgde de universiteit in Utrecht: daar studeerde hij muziekwetenschappen. Nog tijdens zijn studie klarinet besloot Geert zich het dirigentenvak eigen te maken. Hij begon met lessen bij Jan Cober, waarna hij zijn directieopleiding vervolgde aan het conservatorium in Rotterdam bij Jaap Koops, Jos van der Sijde en Arie van Beek. In deze periode begon Geert met het dirigeren van diverse orkesten en het geven van masterclasses, play-ins en bijscholingen, wat hij tot op de dag van vandaag doet.

Naast dirigeren houdt hij zich onder andere bezig met doceren, arrangeren, componeren en musiceren. Op het podium was hij vaak te zien in uitvoeringen van het eigenzinnige Original Winds; een groep artiesten (helaas nu niet langer actief) die hun artistieke heil vinden in combinaties van muziek met andere kunstvormen. Veel van de ideeën die daar werden bedacht, probeert hij te integreren in de wereld van de (amateur)blaasmuziek. Na zijn studie legde hij zich toe op het organiseren en leiden van bijzondere projecten, zoals theatervoorstellingen, concertdocumentaires en radio-uitzendingen. Voor deze projecten arrangeerde hij veel muziek en via het arrangeren begon ook het componeren, voor kamermuziekensembles, harmonie-, fanfare- en symfonieorkesten. Veel van zijn muziek wordt uitgegeven bij Molenaar Edition.