In het Harmonie orkest spelen enthousiaste leden in een volwaardige harmoniebezetting, onder leiding van Jurgen van Groningen Schinkel. Je kunt met minimaal HaFaBra A-niveau al meespelen. Niet alleen muzikanten die doorstromen uit het Keistedelijk Opleidingsorkest, maar ook leden van buiten de vereniging, vinden hun muzikale uitlaatklep in dit orkest.
De harmonie verzorgt een volwaardig concertprogramma tijdens evenementen binnen en buiten de stadsgrenzen van Amersfoort.

Het Harmonie orkest heeft elke vrijdagavond repetitie van 20:00 tot 22:00 uur in de Michaƫlschool.

Vacature:
Zwaar koper

Jurgen van Groningen Schinkel

Het HOW staat vanaf januari 2015 onder leiding van Jurgen van Groningen Schinkel. Naast het dirigeren bij Wilskracht is Jurgen dirigent van Symfonisch Blaasorkest Excelsior in Pijnacker en het harmonie orkest van Muziekvereniging Liefde voor Harmonie uit Roelofarendsveen. Daarnaast dirigeert hij het Aspiranten Orkest van Excelsior Pijnacker en de LvH Slagwerkgroep in Roelofarendsveen.

Jurgen studeerde aan het Conservatorium in Utrecht Trompet en HaFaBra-directie. Na zijn studie volgde hij o.a. masterclasses en prive lessen bij o.a. Jan Cober, Peter Kleine Schaars, Gert Buitenhuis en Douglas Bostock. Inmiddels stapt hij al ruim 15 jaar wekelijks vol enthousiasme op de bok bij verschillende orkesten en dirigeert hij regelmatig een play-in.

Naast het dirigeren geeft Jurgen ook muzieklessen op bijvoorbeeld trompet, cornet en euphonium. In het verlengde van de instrumentale lessen is Jurgen ook actief als muzikale coach. Hij begeleidt diverse muzikanten, ensembles, orkesten en dirigenten. Naast het lesgeven, musiceren en dirigeren schrijft Jurgen ook arrangementen en composities.

Al deze muzikale activiteiten voert hij uit vanuit het bedrijf Just Notes Music, dat hij samen met Koen van Velzen (drummer, percussionist, docent, componist) runt. Kijk voor meer informatie op: www.justnotesmusic.nl