Regionaal Concertorkest Wilskracht opent Musica Mundo

Beheerder WilskrachtRCOW

Regionaal Concertorkest Wilskracht verzorgt op vrijdag 28 juni de spectaculaire opening van het Amersfoortse wereldmuziekfestival Musica Mundo. Op het grote podium onderaan de Onze-Lieve-Vrouwetoren geeft het 60-koppige orkest onder leiding van Ruud Pletting een optreden dat bol staat van afwisseling en exotische ritmes en klanken. Het ambitieuze Concertorkest is altijd op zoek naar bijzondere samenwerkingen en pakt deze keer grootser uit dan ooit met artiesten als Burak Dolutas en het Syrische tweetal Duo Duo. Het concert vindt plaats op het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof om 17.15. Toegang is gratis.

Het Regionaal Concertorkest, door sommigen ook wel het Metropole Orkest van Amersfoort genoemd, bestaat uit 60 enthousiaste muzikanten van binnen en buiten de regio Amersfoort die op hoog amateurniveau spelen. De kracht van het orkest is de geweldige muzikale veelzijdigheid. De orkestleden gaan voor de muziek en zijn ambitieus. Het RCOW geeft regelmatig bijzondere optredens waarbij vaak onalledaagse samenwerkingen worden aangegaan.

Tijdens het concert speelt het Concertorkest samen met Duo Duo. Beide leden van het ensemble komen uit Syrië. Ammar Melhem bespeelt de ud en Jawdat Shaabo de baglama, ook wel bekend als saz. Beïnvloed door hun tijd in Turkije combineert hun unieke stijl Arabisch, Turks, jazz, pop, blues en flamenco. Duo Duo heeft tot doel hun muzikale erfgoed te verjongen en tegelijkertijd westerse klanken te omarmen en de veelzijdigheid van hun instrumenten te demonstreren. Dit zal tijdens de samenwerking met het concertorkest goed hoorbaar zijn.

Ook Burak Dolutas maakt zijn opwachting voor zijn tweede samenwerking met Wilskracht. Burak is in 1990 geboren in Amsterdam en is op 11 jarige leeftijd in aanraking gekomen met muziek en dit bleek liefde op het eerste gezicht. Burak is gespecialiseerd in anatolische volksmuziek, maar heeft zijn kennis over wereldmuziek uitgebreid tijdens zijn opleiding op Codarts Hogeschool voor kunsten te Rotterdam. Met een uitwisseling naar de Technische Universiteit van Istanbul (ITÜ) heeft hij zich verder verdiept in de Saz. Burak zal zang en saz ten gehore brengen, begeleid door het orkest.

Meer informatie op de website van Musica Mundo.